7

ος Τοπικός Διαγωνισμός Μηχανικής

[spacer height=”-20px”]Είσαι φοιτητής των Πολυτεχνικών Σχολών του Πανεπιστήμιου Πατρών;
Σου αρέσει να δουλεύεις σε ομάδα με την παρέα σου;
Πιστεύεις ότι με τα πιο απλά υλικά, μπορείς να καταφέρεις να δημιουργήσεις μια κατασκευή;
Μπορείς να βρεις την πιο απλή λύση στα πιο δύσκολα προβλήματα;
Αν η απάντηση σου στα παραπάνω είναι ναι, τότε καλωσόρισες στον 7o Διαγωνισμό Μηχανικής που διοργανώνει ο BEST Patras!

[spacer height=”-30px”]Φέτος διοργανώνεται ο έβδομος τοπικός διαγωνισμός μηχανικής στην Πάτρα που αποτελεί το πρώτο επίπεδο του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού EBEC (European Best Engineering Competition). Πρόκειται για το μεγαλύτερο διαγωνισμό μηχανικής στην Ευρώπη, ο οποίος διεξάγεται από φοιτητές για φοιτητές.  

EBEC 2016
 

Πληροφορίες

[spacer height=”-20px”]Οι διαγωνιζόμενοι φοιτητές χωρίζονται σε τετραμελείς ομάδες και καλούνται να διαγωνιστούν είτε στον τομέα του Team Design είτε στον τομέα του Case Study. Σκοπός τους, φυσικά, είναι να προκριθούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, χρησιμοποιώντας τα τεχνικά και μη προσόντα τους.

[spacer height=”-20px”]Συγκεκριμένα, στην κατηγορία του Team Design, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να κατασκευάσουν έναν μηχανισμό ο οποίος θα εκτελεί συγκεκριμένες λειτουργίες και θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε ορισμένες απαιτήσεις. Η υλοποίηση της συγκεκριμένης κατασκευής πρέπει να γίνει με χρήση περιορισμένων υλικών, ίσου αριθμού για κάθε ομάδα και μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονικό όριο. 

[spacer height=”-20px”]Αντίστοιχα, στην κατηγορία του Case Study, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να επιλύσουν ένα πραγματικό επιχειρησιακό πρόβλημα και να παρουσιάσουν τη λύση την οποία προτείνουν. Το πρόβλημα αυτό περιλαμβάνει αριθμητικά δεδομένα, συγκεκριμένες συνθήκες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, ενώ για την επίλυσή του χρησιμοποιούνται μόνο οι δοθείσες πληροφορίες. 

EBEC 2016
EBEC 2016

[spacer height=”-20px”]Σε κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, θα διαγωνιστούν οκτώ τετραμελείς ομάδες με συγκεκριμένο στόχο χρησιμοποιώντας τις τεχνικές και επικοινωνιακές τους ικανότητές. Σε δεδομένες και ισάξιες συνθήκες, οι ομάδες θα συναγωνιστούν για τη βέλτιστη δυνατή λύση σε όρους αποδοτικότητας, κόστους και πληρότητας. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εξάσκηση ικανοτήτων, απαραίτητων για ένα ολοκληρωμένο Μηχανικό του αύριο. Κριτές αλλά και υπεύθυνοι των θεμάτων θα είναι επιλεγμένοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών. 

[spacer height=”-10px”]Ο τοπικός διαγωνισμός μηχανικής θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 17-18 Μαρτίου. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε.). Η λήξη του διαγωνισμού θα γίνει το απόγευμα της 18ης Μαρτίου, όπου και θα ανακοινωθούν οι νικήτριες ομάδες.

[spacer height=”-20px”]Οι νικήτριες ομάδες του EBEC Patras θα προκριθούν στον Εθνικό Διαγωνισμό Μηχανικής του BEST (EBEC Greece) ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 13-15 Μαΐου στα Χανιά. Με τη σειρά τους, οι νικήτριες ομάδες του EBEC Greece θα προκριθούν στο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μηχανικής του BEST (EBEC) που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στο Βελιγράδι.

 

Η ομάδα

EBEC 2016

[spacer height=”10px”]Μπλάνας Γιώργος  

[spacer height=”-20px”]Υπεύθυνος Case Study     

EBEC 2016

[spacer height=”10px”]Μπέλλος Αλέξανδρος

[spacer height=”-20px”]Κύριος Διοργανωτής

EBEC 2016

[spacer height=”10px”]Μακρή Δήμητρα

[spacer height=”-20px”]Υπεύθυνη Team Design

EBEC 2016
EBEC 2016
EBEC 2016
EBEC 2016
EBEC 2016
EBEC 2016
EBEC 2016
EBEC 2016
EBEC 2016
EBEC 2016
EBEC 2016
EBEC 2016
EBEC 2016
EBEC 2016
EBEC 2016

Συμμετοχή

[spacer height=”-10px”]Αν ενδιαφέρεσαι και εσύ λοιπόν να συμμετάσχεις στο Μεγαλύτερο Τοπικό Διαγωνισμό Μηχανικής, το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσεις συμμετοχή σε αυτό το link μέχρι τις 6 Μαρτίου.

[spacer height=”-20px”]Για επιπλέον πληροφορίες, μπορείς να επισκεφτείς το facebook page του διαγωνισμού:
https://www.facebook.com/EbecPatras/
ή να στείλεις mail στο site του BEST Patras : patras@best.eu.org

Τονίζουμε πως θα υπάρξει περιορισμός θέσεων!